تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور صوری
در این مطلب بر آن هستیم تا به بررسی تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور صوری بپردازیم. با ما همراه باشید. همچنین پیشتر به بررسی 5 ویژگی مهم فاکتور رسمی پرداختیم که می توانید با مراجعه به مطلب قبلی، این مقاله را بخوانید.
تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور صوری چیست؟
همانطور که می دانید فاکتور رسمی، فاکتوری است که طبق قوانین وزارت اقتصاد و دارایی تنظیم شده و تمامی واحدهای تجاری بزرگ و کوچک باید این فاکتور را داشته باشند و هنگام فروش یا معامله ی کالا یا خدمات، آن را به مشتری ارائه کنند.
اما در این بین ممکن است بعضی از فاکتورهای در بازار تنها با فاکتور اصلی شباهت داشته و در واقع صوری باشند. چگونه می توان آن را تشخیص داد؟ در ادامه به این مطلب اشاره خواهیم کرد.
فاکتور صوری
ممکن است برخی از بنگاه های اقتصادی برای مقاصد مختلف از فاکتورهای صوری استفاده کنند. اما کار با آن راحت نیست چراکه سازمان امور مالیاتی می تواند فاکتور اصلی با صوری را تشخیص دهد. سازمان امور مالیاتی با بررسی و کنترل کد اقتصادی فروشندگان می تواند به صوری بودن یا نبودن شرکت های فروش پی ببرد.
همچنین با بررسی شرکت ها یا فروشندگان فاکتورهای صادر شده، صحت شناسه ی ملی آنها را چک می کند.
همچنین با سنجیدن مشخصات درج شده ی در فاکتور و خود کالا، می تواند متوجه تفاوت و نوع فعالیت شرکت صادر کننده ی فاکتور شود.
از دیگر روش های تشخیص صوری بودن یا نبودن فاکتور بررسی چک های بانکی، فیش واریزی و اسناد مالی دیگر می باشد.
توجه داشته باشید که فاکتورهایی که با نرم افزار اکسل طراحی می شوند و توسط چاپگرهای معمولی چاپ می شوند، همیشه مورد تایید سازمان امور دارایی نمی باشد.
شماره سریال فاکتورها باید برجسته و به رنگ قرمز باشد.
در غیر این صورت باید به اثبات برسد که آیا شماره سریال فاکتور رسمی واقعی و مورد تایید است یا خیر.